Ajuts a la indústria per a l’eficiència energètica. (IDAE-FNEE)

Data límit sol·licitud: 31 desembre

Línia d’ajuts de 48 milions d’euros per a actuacions d’eficiència energètica en PYME i gran empresa per al sector industrial regulat per les bases publicades en el Reial Decret 263/2019, de 12 d’abril.

El principal objectiu és que Catalunya assoleixi el 2050 una economia i una societat de baixa intensitat en el consum de recursos materials, baixa intensitat energètica i neutralitat carbònica. Objectius fixats en l’horitzó 2030 desglossats en:

  • Que un 32% del consum brut d’energia final sigui d’energia d’origen renovable,
  • Aconseguir un 32,5 % de millora en eficiència energètica en comparació amb les projeccions de futur del consum d’energia.
  • Reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle un 40% en relació a les emissions de l’any 1990.

Fins el 31 de desembre de 2020 hi ha temps perquè el sector industrial presenti els seus projectes que han de fomentar la descarbonització de tots els sectors consumidors i amb especial rellevància, l’estalvi d’energia, l’eficiència energètica, l’aprofitament d’energies tèrmiques de l’entorn i l’increment de productivitat amb el mateix consum energètic

El fons estan gestionats per l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia) provinents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional; i a Catalunya son gestionats per l’ICAEN.

Els beneficiaris de les subvencions són pimes i grans empreses del sector industrial. També ho són les empreses de serveis energètics (ESE) que actuen en funció d’un contracte de serveis energètics amb alguna de les empreses indicades.

Accedeix aquí per veure tota la informació

http://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/pime-i-industria/idae-programa-dajuts-per-actuacions-deficiencia-energetica-en-pime-i-gran-empresa-del-sector-industrial-00001/index.html

Articles relacionats

40 Aniversari ACTECIR

ACTECIR, l’associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració, es complau anunciar la celebració d’un esdeveniment exclusiu, el seu

Llegir més »