Data: 16 desembre
Els centres educatius aproven en qualitat d’aire interior?
És correcte o suficient l’ús que fan dels seus sistemes de ventilació (mecànics o naturals) i instal·lacions de sanejament per a minimitzar el risc de contagi del Covid-19?
Els últims estudis científics plantegen que el SARS-*CoV-2 pot ser present en suspensió en l’aire durant hores, fins i tot, pel seu llarg abast, pot arribar a contagiar persones que no hagin tingut contacte amb infectats.
El context dels centres educatius tindrà en compte l’evolució de les normatives (RITE, CTE) en relació amb la tipologia de centre educatiu i a la seva antiguitat.
Professionals del sector i autoritats representants d’Educació desgranaran en aquesta taula rodona quines són les recomanacions per a millorar les mesures preventives que s’estan duent a terme per a evitar la permanència dels aerosols conductors del virus. La necessitat del disseny d’instal·lacions amb una adequada ventilació, la seva qualitat (ANADA), així com l’increment de la renovació de l’aire.
La incorporació de sistemes que purifiquin les instal·lacions com a complement de les instal·lacions actuals o revisar els sistemes de què es disposin per a evitar la propagació de l’aire contaminat són alguns dels aspectes d’aquesta taula de debat.
Es comptarà amb el Sr. Francisco José Hurtado, Especialista en Ventilació i Tractament d’Aire del CLÚSTER IAQ; el Sr. Juan Carlos Romero Cabra, Responsable de l’Àrea Tècnica de Ventilació i Tractament d’aire de ACTECIR i la Sra. Immaculada Buxadera Catot, Subdirectora general de Construccions, Mantenimento i Equipamentos de Centres Públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Un fòrum de debat que estarà moderat pel Sr.Martí Urpinas, vice-president del Clúster IAQ.