Aprovada l’actualització del Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis (RITE)

Data actualització: 23 març

Publicació del Reial decret 178/2021, de 23 de març, pel qual es modifica el Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis.

Entrarà en vigor l’1 de juliol de 2021

El Govern ha aprovat l’actualització del Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis (RITE) mitjançant la modificació del Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol. Aquesta actualització aprovada amb el Reial decret 178/2021 de 23 de març fixa les exigències d’eficiència energètica i seguretat que han de complir les instal·lacions tèrmiques en els edificis, i contribuirà a aconseguir l’objectiu de millora de l’eficiència energètica del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima 2021-2030 (PNIEC).

En aquesta primera fase de revisió, la modificació del Reial decret pretén alinear el RITE amb les últimes actualitzacions de les directives europees relacionades amb l’eficiència energètica, així com regular, com a marc normatiu bàsic, les exigències d’eficiència i seguretat que han de complir les instal·lacions tèrmiques en edificis per a atendre la demanda de benestar i higiene de les persones.

Actualment, s’estan duent a terme els treballs de la segona fase de revisió del RITE, centrada en aquelles modificacions de caràcter tècnic que fossin precises per a mantenir adaptat al progrés de la tècnica i a la resta de normativa comunitària el Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis.

Descarrega’t el nou RITE aquí

Articles relacionats

40 Aniversari ACTECIR

ACTECIR, l’associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració, es complau anunciar la celebració d’un esdeveniment exclusiu, el seu

Llegir més »