BAXI, líder en climatització a Espanya i Portugal, adquireix Hitecsa

Data noticia: 15 de setembre

BAXI

BAXI, líder en climatització a Espanya i Portugal, adquireix Hitecsa per a situar-se al capdavant del creixent mercat de la aerotermia

  • L’operació converteix a la companyia en proveïdor global de sistemes de climatització per a qualsevol mena d’edifici
  • L’empresa, que lidera Jordi Mestres a Espanya i Portugal, invertirà i ampliarà recursos en l’àrea d’I+D

Barcelona, 15 de setembre de 2021.- Baxi, líder en sistemes de climatització residencial a Espanya i Portugal pertanyent al Grup BDR Thermea, adquireix el 100% de HIPLUS, companyia dedicada al disseny, fabricació i subministrament de sistemes de climatització per a grans instal·lacions. Sota la marca Hitecsa, és un actor important en la refrigeració mitjançant aerotermia i aire condicionat per a aplicacions comercials i industrials, com a hotels, aeroports, hospitals o comerços, entre altres. HIPLUS també és coneguda per la seva marca Adisa, especialitzada en calderes d’alta eficiència i solucions de calefacció. El tancament de l’adquisició al fons espanyol d’inversió de capital privat, Phi Industrial, està subjecte a l’autorització de les Autoritats reguladores de la Competència. BAXI invertirà i ampliarà recursos en l’àrea d’I+D, a la qual pretén donar un impuls rellevant, amb l’objectiu de situar-se al capdavant del creixent mercat de la aerotermia a Europa.

Segons Jordi Mestres, CEO de Baxi a Espanya i Portugal, “a partir de l’adquisició de Hitecsa, establirem a Espanya un centre de desenvolupament i producció de aerotermia, tecnologia clau per a la descarbonització dels edificis a Europa segons els objectius marcats per la UE. És un orgull poder dur a terme aquest projecte industrial, la importància del qual és equiparable al que significa per al sector automobilístic la implantació d’una fàbrica de cotxes elèctrics”.

L’aerotermia és una tecnologia neta i molt eficient que captura l’energia tèrmica que es troba en l’aire ambient que envolta l’edifici i la transforma en forma de calefacció, refrigeració o aigua calenta sanitària. Això es realitza mitjançant el sistema de bomba de calor aerotérmica.

Impulsada per la transició energètica i la necessitat de descarbonització dels edificis a Espanya, l’electrificació mitjançant aerotermia en els usos de calefacció i refrigeració ha augmentat en un 45% en els últims cinc anys.

La combinació de totes dues companyies i la inversió prevista permetrà oferir solucions en aerotermia des d’ambients residencials fins a grans establiments comercials.

Sobre Hitecsa

Fundada en els anys 80, Hitecsa és coneguda per oferir solucions completes de climatització que abasten la logística, la fabricació i un ampli suporti prevenda. Té la seva seu central a Vilanova i la Geltrú i centres de desenvolupament i producció a Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès (Barcelona). Abans de la pandèmia, en 2019, el conjunt de Hitecsa i Adisa va facturar 26 milions d’euros.

Segons Jordi Mestres, “l’incorporació de Hitecsa completa nostre portfolio a Espanya i Portugal. Podrem oferir als nostres clients una gamma completa de sistemes de climatització per a qualsevol mena d’edifici. Mantindrem l’enfocament de Hitecsa en el mercat espanyol de grans instal·lacions de climatització i ens ajudarà a expandir el nostre negoci de aerotermia residencial”.

PHI Industrial

PHI Industrial, fons d’inversió espanyol, de reconegut prestigi i dilatada trajectòria, va adquirir la companyia en 2012, quan amb 109 treballadors es trobava en una difícil situació econòmica i de gestió. Després de nou anys d’un intens treball operatiu, comercial i de desenvolupament de producte i innovació, l’empresa, amb un total de 165 treballadors en l’actualitat, ha consolidat dos centres productius de màxim nivell industrial; ha diversificat la seva gamma de producte i ha internacionalitzat les seves activitats.

Segons Alexander Wit i Jordi Bricio, propietaris de Phi Industrial “Ens sentim particularment orgullosos d’haver participat al costat de l’equip gestor en el reflotamiento, consolidació i lideratge d’una empresa com Hitecsa i és per a nosaltres un bon exemple de la manera de treballar de Phi Industrial. Deixem l’empresa en les bones mans d’una companyia experta en el sector i que projecta un futur extraordinari per a Hitecsa, tancant amb això el cercle de la creació de valor que esperàvem”.

Sobre Baxi

A Espanya i Portugal, Baxi compta amb més de 1.100 col·laboradors i amb un volum de negoci de 227 milions d’euros, inclosa tota la xarxa de Servei Tècnic Oficial vinculada a la marca (any 2019). Disposa de tres seus corporatives a Madrid, Barcelona i Lisboa. Baxi és una marca amb més de 150 anys d’història que l’any 2005 va adquirir la divisió de calefacció de Roca, companyia pionera en la introducció de la calefacció a Espanya l’any 1917, convertint-se així en l’empresa de referència del sector en la Península Ibèrica. Més informació en www.baxi.es

Sobre BDR Thermea Group

Fundat en 2009, BDR Thermea Group és un fabricant líder de solucions intel·ligents de confort tèrmic per a ús domèstic i comercial. La companyia ocupa 6.100 persones i opera en més de 100 països a tot el món, amb una posició de lideratge a Europa, Turquia, Rússia i la Xina. BDR Thermea Group, que va registrar una facturació de 1.800 milions d’euros en 2020, opera sota marques reconegudes líders en el mercat com BAXI, De Dietrich, Remeha, Brötje, Chappée i Baymak. Vegeu també www.bdrthermeagroup.com

Sobre Phi

PHI és un fons especialitzat en l’adquisició i gestió activa d’empreses en situacions especials, incloent spin-*offs de multinacionals. PHI inverteix en empreses on detecta la capacitat de generar valor a través de la millora en les operacions. Implantada a Espanya, Itàlia i UK, PHI Industrial s’interessa a adquirir participacions majoritàries d’empreses europees i de grandària mitjana. PHI ha completat 26 adquisicions en els últims 15 anys i és un dels fons més actius a nivell nacional.

Articles relacionats

40 Aniversari ACTECIR

ACTECIR, l’associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració, es complau anunciar la celebració d’un esdeveniment exclusiu, el seu

Llegir més »