Bosch Termotècnia mostra el seu compromís amb l’eficiència i la sostenibilitat

En el Dia Mundial de l’Energia que té lloc el 14 de febrer

Madrid, 14 de febrer de 2020. El 14 de febrer és el Dia Mundial de l’Energia. Aquest dia es va instituir en 1949 amb l’objectiu de promoure l’ús de fonts alternatives i disminuir el de les energies no renovables. Avui, 61 anys després, el Grup Bosch continua amb el seu compromís amb la sostenibilitat i per a 2030, vol estalviar 1,7 TWh, l’equivalent a el consum anual d’electricitat dels habitatges d’una ciutat de les característiques de Colònia, a Alemanya, que actualment compta amb una població que se situa per sobre del milió de persones.

Així mateix, Bosch ha adquirit el compromís generar 400 GWh de les seves necessitats energètiques a partir dels seus propis recursos renovables. Per a això, es destinarà un pressupost addicional de 100 milions d’euros anuals, una iniciativa que va començar el passat 2018 i que s’estendrà fins a l’any 2030.

L’objectiu prioritari és protegir l’entorn natural per a futures generacions i, per això, resulta indispensable marcar certs objectius pel que fa a l’eficiència energètica i la generació d’energia a partir de fonts renovables. Aquests dos factors constitueixen palanques fonamentals per aconseguir l’objectiu que Bosch s’ha marcat per al 2030.

La Divisió de Bosch Termotecnia compta amb solucions de calefacció, climatització i aigua calenta sanitària per al sector terciari i el sector residencial, tecnologies consolidades d’elevada eficiència com la condensació, que permeten reduir el consum energètic, juntament amb solucions renovables com són l’energia solar i l’aerotèrmia, que permeten obtenir elevats nivells d’eficiència energètica.

Durant aquest 2020, el nou Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) jugarà un important paper en l’edificació. Aquest és el marc que defineix les condicions perquè un edifici limiti el seu consum energètic i aconsegueixi la classificació de “edifici de consum gairebé nul” .En aquest sentit, els aparells de regulació i control modulant en les instal·lacions de calefacció permeten estalviar fins a un 25 % de l’consum d’energia i reduir fins a un 35% les emissions de CO2 respecte a un sistema convencional.

En aquest context, Bosch Termotècnia continua apostant per solucions i productes eficients i respectuosos amb el medi ambient.

Articles relacionats