Daikin ajuda a la descarbonització amb el llançament del seu sistema VRV 5 recuperació de calor amb R-32

Data: 20 de maig

Daikin ajuda a la descarbonització amb el llançament del seu sistema VRV 5 recuperació de calor amb R-32 

La companyia ha anunciat el llançament del seu nou sistema VRV5 amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental

Daikin, companyia líder del sector de la climatització, llança el seu nou sistema VRV5 amb recuperació de calor. Es tracta de l’última evolució de la tecnologia de Volum de Refrigerant Variable (VRV) desenvolupada per primera vegada per Daikin fa 40 anys. Dissenyada específicament per a ajudar a reduir significativament la petjada de carboni dels edificis comercials. La solució de control climàtic s’enfoca tant a reduir l’impacte ambiental directe com indirecte amb una simplicitat i flexibilitat incomparables en el disseny i la instal·lació, motiu pel qual destaquen els sistemes VRV.

Reducció de les emissions directes i indirectes

Per a impulsar la descarbonització dels edificis, els nous sistemes han de reduir l’impacte directe i indirecte de CO2 equivalent. Daikin s’ha centrat en maximitzar l’eficiència operativa en condicions de la vida real, minimitzant aquest impacte. La nova solució presenta una eficiència estacional líder en el mercat amb un augment del rendiment del 13% en comparació amb la generació anterior. A més, l’altament eficient sistema de recuperació de calor de 3 tubs de Daikin, que permet refrigeració i calefacció simultànies, ofereix un control individual, així com una calefacció pràcticament gratuïta en transferir la calor de les àrees que requereixen refrigeració a aquelles que necessiten calefacció. Així mateix, els sistemes VRV de Daikin no necessiten bombes que consumeixin energia i només tenen dos passos de transferència d’energia (d’aire a refrigerant i de refrigerant de retorn a l’aire), la qual cosa minimitza les pèrdues i augmenta encara més l’eficiència general del sistema.

Per a reduir també en gran manera el possible impacte directe del sistema, el VRV5 amb recuperació de calor s’ha concebut específicament per al refrigerant R-32, de menor potencial d’escalfament global (PCG). El R-32 no sols transporta la calor de manera més efectiva que el R-410A, la qual cosa permet una càrrega de refrigerant més baixa, sinó que també té un potencial d’escalfament global (PCG) més baix, la qual cosa en conjunt suposa una reducció de les emissions directes de CO2eq potencials del sistema fins a un 71%.  El R-32 és també un refrigerant d’un sol component que afavoreix l’economia circular ja que és fàcil de recuperar i reciclar.

Aquesta combinació de desenvolupaments de funcions i tecnologies significa que el VRV5 amb R32 és la solució ideal per a projectes on l’impacte ambiental és una prioritat, inclosos aquells que busquen obtenir l’acreditació BREEAM, LLEGIU o *WELL.

Flexible per a adaptar-se a qualsevol edifici comercial

 El VRV5 amb recuperació de calor de Daikin també ofereix el millor disseny de la seva classe i versatilitat d’instal·lació, cosa que significa que és adequat per a una àmplia varietat d’edificis i llocs d’instal·lació. El sistema té un ampli rang de temperatura de funcionament de fins a +46 °C en refrigeració i fins a -20 °C en calefacció. A més, pot generar una pressió estàtica externa (*ESP) de fins a 78 *Pa, per la qual cosa la unitat es pot instal·lar amb conductes cap a l’exterior, en espais petits o darrere de reixetes. Compta amb cinc etapes per a disminuir el nivell sonor arribant fins a 40 *db(A), permetent així una instal·lació d’acord amb els requisits urbanístics i legals, al mateix temps que millora els nivells de confort.

El nou VRV5 ofereix la mateixa longitud de canonada que la gamma VRV actual i fins i tot diàmetres de canonada més petits, la qual cosa redueix encara més l’espai d’instal·lació requerit i els costos d’instal·lació. També ofereix la gamma d’unitats exteriors més àmplia del mercat, amb capacitats de calefacció de fins a *90kW (*28cv). Com incorpora sensors de fugida, vàlvules de tall i tot això conjuminat amb la tecnologia *Shîrudo de Daikin, es pot utilitzar per a habitacions i espais petits eliminant moltes de les restriccions per límit de concentració en cas de fugida.

Una altra dels avantatges del VRV5 amb recuperació de calor és la seva ràpida instal·lació. Gràcies a la connexió de flux continu de les caixes *BS, es redueix el nombre de punts de soldadura, així com la quantitat de kits de ramificació de refrigerant necessaris.

Seguretat i tranquil·litat

 La tecnologia *Shîrudo brinda versatilitat per a controlar amb precisió el clima interior de qualsevol habitació o superfície sense consideracions addicionals, equips subministrats en el terreny o estudis que consumeixen molt temps. Amb les mesures de resposta del refrigerant integrades de fàbrica i la fàcil validació a través del programari *Xpress, Daikin garanteix el compliment de l’estàndard de producte IEC específic, llest per a usar. Com funciona la Tecnologia Shîrudo? En l’improbable cas que es produeixi una fugida de refrigerant, es detecta immediatament i s’aïlla la part afectada de la instal·lació. Això minimitza aquesta fugida i significa que només les unitats en la part afectada del sistema s’apagaran, mentre que la resta romandran en funcionament.

Unitats interiors i controls intel·ligents per a una solució tot en un

El VRV5 amb recuperació de calor és compatible amb una gamma d’unitats interiors optimitzades i especialment dissenyades per a funcionar amb R-32, que ofereixen la màxima flexibilitat per a totes les configuracions. Les unitats de ventilació també es poden integrar amb el sistema per a millorar encara més la qualitat de l’aire interior (IAQ) i crear un ambient interior més saludable.

Perquè el funcionament sigui el més simple possible, els controladors intuïtius i fàcils d’usar asseguren que el sistema treballi de la manera més còmoda i eficient. El mini BMS de Daikin, el Intelligent Touch*Manager, integra fàcilment el control climàtic i equips de tercers en un sol sistema. En proporcionar accés tant local com en el núvol, els administradors d’edificis poden controlar els sistemes des de qualsevol ubicació a través de la pantalla tàctil, Intranet o Internet.

El suport que brinda Daikin amb el seu nou VRV 5 amb recuperació de calor és un valor afegit per als consultors i instal·ladors. Una àmplia gamma d’eines, com a objectes *BIM i eines de programari basades en plans de planta, simplifiquen el disseny i la selecció del sistema, amb un complet suport proporcionat pel seu equip d’experts.

Ignacio Bravo, Product Manager de VRV en Daikin España, afirma: “La descarbonització dels edificis mai ha ocupat tal posició d’importància com en aquests moments i el sector de la climatització és la clau per a aconseguir superar els desafiaments mediambientals que estem vivint. Depèn de tots nosaltres utilitzar les solucions disponibles, com el VRV 5 de recuperació de calor amb R32. El mercat ja està demandant els beneficis a curt, mitjà i llarg termini d’aquesta mena de solucions tecnològiques”.

Pots veure un vídeo de com funciona la tecnologia Shirudo de VRV5 aquí:  https://youtu.be/zfjc0qiveay

Sobre Daikin

Daikin és en l’actualitat el proveïdor líder en solucions integrals de climatització: aire condicionat, calefacció i sistemes hidrónics (refrigeradores, climatitzadors i ventiloconvectors). Amb més de 90 anys d’experiència en la fabricació d’equips de climatització avançats i d’alta qualitat per a aplicacions residencials, comercials i industrials, Daikin compta amb més de 90 plantes de producció a tot el món. La companyia va començar a operar a Espanya en 1982, donant resposta a la creixent demanda d’equips de climatització d’alta qualitat que es donava tant a Europa com al nostre país. En aquest temps, s’ha convertit en una de les filials de vendes més importants de la signatura japonesa. Avui dia, Daikin ofereix una àmplia cobertura de solucions i serveis en tot el territori nacional. Vuit delegacions són les encarregades de portar els seus productes a qualsevol punt de la geografia espanyola. Daikin Industries és un símbol de cooperació entre Orient i Occident en atendre les necessitats dels nostres clients en 150 països.

DAIKIN http://www.daikin.es

Articles relacionats