Eficiència en segon habitatge

L’elecció d’un termo elèctric segons el teu habitatge

 

Madrid, agost de 2019. Eficiència i confort, això és una cosa que tots els usuaris busquen i més quan estem passant dies de relax a vacances com és el cas de les segones habitatges. Gràcies a la seva capacitat d’adaptació, la seva fàcil instal·lació i les seves reduïdes dimensions, els termos elèctrics són la solució més estesa en llars amb usos discontinus. Coneixedors d’això, Junkers, marca de la divisió Bosch Termotècnia pertanyent al Grup Bosch, vol compartir una sèrie de consells que permetin una correcta selecció i un ús correcte que contribueixi a allargar la seva vida útil.

És essencial conèixer les necessitats de la llar a l’hora de triar la capacitat del termo elèctric que més s’ajusti a la demanda. Per tant, l’elecció d’un termo o un altre dependrà de les necessitats de cada consumidor, el nombre de persones a l’habitatge i els hàbits de consum. També, s’haurà de tenir en compte la localització de la residència i la qualitat de l’aigua de la zona. Això últim és especialment important ja que aquestes solucions són habituals en residències costaneres, zones en què predominen les aigües dures característiques per la seva alta concentració de minerals, que poden donar lloc a l’aparició de calç i per tant desgastar la instal·lació i afectar la seva rendiment.

Per arribar a totes les necessitats, la gamma de Junkers compta amb termos elèctrics que van des de 10 litres fins als 150 litres, models reversibles i amb dimensions reduïdes per a ser instal·lats en qualsevol espai i resistències embeinades protegides de les aigües dures.

Consells per a un ús eficient

En primer lloc, a l’hora de conèixer el necessari per a un ús correcte, Junkers recorda que, quan es vagi a estar un llarg període sense utilitzar el termo, el més aconsellable és deixar-ho totalment apagat. D’una banda, perquè no cal mantenir calenta l’aigua durant les setmanes o mesos en què no s’hagi d’utilitzar; i, en segon lloc, perquè tenint la instal·lació apagada es podrà estalviar tant en consum energètic com a despesa econòmica, ja que l’aparell no necessita de controls tècnics durant aquest període ni està gastant llum.

Si l’usuari va seguir aquest consell l’última vegada i va deixar apagat el termo, a l’hora de engegar de tenir en compte l’ús que va a donar-li. Així, si només es va a utilitzar unes hores concretes al dia i passarà la major part de la jornada inactiu, convé considerar l’opció d’emprar un programador digital extern perquè l’aparell entri en funcionament només abans i durant les hores en les que es prevegi més ús i s’apagui la resta del temps. Una manera de mantenir un baix consum elèctric també durant el període d’ús que ajudarà a reduir la despesa econòmica.

Manteniment després de l’elecció correcta

Si els termos van a passar un llarg període en desús, és convenient comptar amb un contracte de manteniment que ofereixi garanties de funcionament, per això imprescindible contactar amb el Servei Tècnic Oficial que revisarà els components i comprovar que després d’aquest període d’inactivitat el termo elèctric funciona correctament.

Set gammes de termos elèctrics d’última generació

Així, la gamma de termos està conformada per la Elacell Comfort, termos elèctrics de resistència elèctrica embeinada en què la resistència no està en contacte directe amb l’aigua i no corre risc d’acumular calç; els termos Elacell i Ellacell Slim, amb capacitats des dels 10 als 120 litres, un funcionament molt senzill i dimensions reduïdes per a espais limitats; Elacell Alts Litrajes, l’opció per a necessitats de grans demandes gràcies a les seves capacitats d’entre 150 i 500 litres; Elacell Horitzontal, ideal per a buits estrets com la part inferior d’una escala i amb capacitats de 50, 80 i 100 litres, Elacell Excellence, que a més de destacar pel seu disseny modern i els seus 35-150 litres, compta amb control electrònic i la instal·lació és reversible i finalment Elacell Excellence 4500 amb una elevada eficiència energètica gràcies a la seva funció Smart que optimitza el consum d’energia.

En definitiva, aparells adaptats a les necessitats de cada usuari i habitatge, amb tota la innovació i tecnologia Junkers al seu servei.

 

Articles relacionats