Nova convocatòria: Ajuts a la indústria per a l’eficiència energètica

Data limit ajuts: 30 juny

Fes click a la imatge per accedir a tota la informació 

 

web ajuts industria 2021

 

Nova convocatòria d’ajuts a la indústria per a l’eficiència energètica

El 4 de juny s’ha publicat al DOGC la 2a convocatòria del Programa d’ajudes per a actuacions d’eficiència energètica en pimes i grans empreses del sector industrial. La nova convocatòria té exactament les mateixes característiques i requisits que l’anterior, i està dotada amb 35 milions d’euros que se sumen als 48 milions de la primera convocatòria. El termini per presentar les sol·licituds que gestionarà l’ICAEN, acaba el 30 de juny.

Totes les empreses interessades ja poden formalitzar la seva sol·licitud a través del  web de l’ICAEN. En cas que tingueu algun dubte, podeu adreçar les vostres consultes mitjançant la bústia de contacte habilitada per aquesta finalitat.

Justificació dels ajuts de la primera convocatòria.

Les empreses que ja hagin rebut l’atorgament de l’ajut presentat a la primera convocatòria de 2019, i que ja hagin finalitzat les actuacions objectes de la subvenció hauran de presentar la justificació. El fet que intervingui un verificador d’una OCA i el compte justificatiu revisat per un auditor de comptes oficial, són elements que cal planificar dins els 3 mesos que hi ha de termini. Per això, us recomanem que llegiu la nostra Guia de presentació de la justificació.

Nou annex I per presentar al registre de les auditories energètiques obligatòries per a grans empreses

En el BOE de “modificación del  procedimiento básico para la certificación de la eficiencia energética de los edificios” es publica també la modificació de l’annex I o Model de comunicació relatiu a la realització d’una auditoria energètica. En la pàgina 19 es facilita el nou model i abans clarifica el punt b) de l’article 8 del RD 56/2016 respecte a la formació que ha de tenir l’auditor.
El canvi més substancial rau en que el consum actual i l’estalvi d’energia final derivat de la implementació de millores d’auditories prèvies, s’ha d’especificar  discriminat per font energètica (electricitat o combustible, amb el transport a banda).

Articles relacionats

40 Aniversari ACTECIR

ACTECIR, l’associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració, es complau anunciar la celebració d’un esdeveniment exclusiu, el seu

Llegir més »