Orkli adquireix el 45 % de la italiana Gruppo Giordano

L’operació reforça el projecte empresarial de la cooperativa, que incorpora l’experiència de la firma italiana en Enginyeria electrònica.

La cooperativa Gipuzkoan, integrada a la Corporació MONDRAGON, reforça la seva posició en el mercat després de l’adquisició d’un 45% del capital de l’empresa italiana. Es tracta d’una Enginyeria electrònica constituïda en 2004, que actualment compta amb una plantilla de 160 persones i en 2018 assoleix una facturació propera als 20.000.000 euros. La seva seu central es troba al nord d’Itàlia (Verona) i té una planta de producció a Romania.

Una aliança win-win

Amb Gruppo Giordano, la cooperativa Gipuzkoan, líder mundial en el mercat de la seguretat del gas i un referent en el sector de la calefacció d’aigua i confort de la llar a nivell mundial, està totalment en el negoci de l’electrònica. L’empresa italiana dissenya i fabrica sistemes de control electrònic innovadors per a sistemes de calefacció, ventilació i aire condicionat (HVAC), gestió d’energia residencial i sistemes de control de combustió OEM, entre d’altres.
Les nombroses sinergies entre les dues empreses fomentarà el desenvolupament de noves i innovadores solucions de producte que, al seu torn, facilitaran la consecució de nous clients i mercats per a ambdues empreses.
L’entrada d’Orkli a la capital de Gruppo Giordano farà que sigui més fàcil per a ambdues empreses obrir-se a projectes més grans i més importants en els quals oferir ambicioses solucions integrals a les quals Gruppo Giordano aportaran un saber com en sistemes Electrònica (control Lambda, IoT, manteniment predictiu, etc.) clau per complementar la posició i experiència d’Orkli en els negocis més rellevants en l’aplicació d’aquestes solucions, com ara calefacció d’aigua i calor.
Segons Patxi López Urkiola, CEO d’Orkli, “seguim el full de ruta del nostre pla estratègic, en el qual indicàvem que anàvem a ser proactius en operacions i aliances que ofereixen noves oportunitats de desenvolupament futur per al nostre negoci. L’adquisició del 45% de Gruppo Giordano encaixa perfectament en aquesta estratègia incorporant al nostre projecte una empresa que ens aporta valor afegit, coneixement i aplicacions reals avançades per a les nostres activitats. “

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per Bruno Giordano, fundador i CEO de Gruppo Giordano: “sempre hem cregut que construir sinergies és la resposta adequada a un mercat global cada vegada més dinàmic. Orkli ens donarà l’oportunitat de perfeccionar les nostres tècniques de combustió amb la voluntat de millorar els nostres sistemes d’adaptació automàtica per a la reducció d’emissions contaminants en els sistemes de calefacció de la llar, però també ens donarà la capacitat de Accelerar significativament la inversió en innovació, que són el motor real del nostre grup. Em sento orgullós de dir que aquesta aliança permetrà que el Gruppo Giordano faci una penetració significativa en els mercats de referència i, sobretot, en els mercats on encara no érem presents “.
Orkli global

Gràcies a la política d’aliances i adquisicions desenvolupada per Orkli durant els últims anys (adquisició del 40% de la companyia italiana Valmex en 2015, aliances i col·laboracions amb universitats com les de Bayreuth, Mondragón o l’Institut Fraunhofer), Centres tecnològics (com Ikerlan, Tecnalia o Stirling Center) i amb start-ups (com Embeblue i Iddo) l’oferta de la companyia és més completa, gairebé integral, que obre moltes més possibilitats de negoci i consolida la cooperativa en el món com un actor més global.
Sobre Orkli: creat el 1974, té 1.100 treballadors distribuïts entre Ordizia (Guipúscoa) Itàlia, Xina i Brasil. Ven 250.000.000 euros i exporta més del 80% de la seva producció. És un líder global en el mercat de la seguretat del gas i un referent en el sector de la calor de l’aigua i el confort global.
EY (Jose Maria Rossi M&A Partner, Sebastian Capurro Boltendahl i els advocats cristians busca i Erjena Agaraj) han actuat com a assessors financers i jurídics del grup Orkli, i Gruppo Giordano ha comptat amb l’assessorament legal de Belluzzo & partners (Ignazio Stefano Barone Equity Partners i l’advocada Chiara Gandini) “.

Articles relacionats

40 Aniversari ACTECIR

ACTECIR, l’associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració, es complau anunciar la celebració d’un esdeveniment exclusiu, el seu

Llegir més »