Presentació de REBUILD 2019 en el COAM

Nota de prensa

David Martínez: “Facilitar l’habitatge als joves, impulsar la industrialització en l’edificació i respondre a les necessitats dels nous clients són els tres grans desafiaments a què s’enfronta a dia d’avui el sector”

  • El president de REBUILD 2019 i CEO de Aedas Homes ha assenyalat aquestes premisses com tres dels grans reptes que ha d’afrontar el mercat per superar amb èxit les bones perspectives del sector
  • IFEMA és l’escenari escollit per a la celebració de REBUILD 2019 que, sota el concepte ‘Smart Building’, se centrarà en la confluència de la construcció offsite, la sostenibilitat i eficiència energètica, la innovació de nous materials, la tecnologia i el disseny
  • La nova edició reunirà a la capital a al voltant de 9.000 professionals, 3.500 congressistes i prop de 280 ponents els dies 17, 18 i 19 de setembre
  • L’edició d’REBUILD celebrada l’any passat a Barcelona va generar un impacte econòmic de 17 milions d’euros per a la ciutat i va contribuir a situar l’ocupació hotelera de Barcelona per sobre del 80%

Madrid, dimarts 9 de juliol de 2019. Aquest matí s’ha presentat a Madrid REBUILD 2019, l’esdeveniment boutique d’innovació per transformar el sector de l’edificació que tindrà lloc del 17 al 19 de setembre al pavelló 8 d’IFEMA i que convertirà Madrid a la capital mundial de l’edificació intel·ligent. D’aquesta manera, la nova edició es convertirà en una plataforma d’excepció per conèixer les noves tendències, i on confluiran disseny, tecnologia, nous materials i sostenibilitat.

El Col·legi d’Arquitectes de Madrid (COAM) ha estat l’escenari escollit per a la presentació de la nova cita que, segons ha destacat David Martínez, president de REBUILD 2019 i CEO de Aedas Homes, està cridada a convertir-se en l’esdeveniment de referència en tractar d’una trobada ineludible per a tot el sector. Segons ha assenyalat, “hi ha molt bones perspectives en el mercat de la construcció. No obstant això, tenim davant nostre tres grans reptes a afrontar en el mitjà termini: facilitar l’accés a l’habitatge a la gent jove, tant de lloguer com de propietat. Sense joves no hi ha futur, i s’estan trobant aquestes barreres per accedir a un habitatge que s’està convertint en un problema d’Estat que necessita una ràpida actuació i involucració dels diferents actors; impulsar la industrialització en el sector per construir més ràpid, més segur i amb un menor impacte mediambiental; i abraçar la digitalització per respondre a un mercat cada vegada més exigent “. Així mateix, David Martínez ha ressaltat també el desequilibri existent entre l’oferta i la demanda, afirmant que “es van estimar necessàries entre 120.000 i 140.000 habitatges a Espanya per al passat any. No obstant això, el nostre país va tancar 2018 amb al voltant de 55.000 habitatges “.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En aquest context, REBUILD 2019 es configura com una cita imprescindible per a tot el sector, “no només per estar al cas de les últimes innovacions i com les estan integrant altres companyies, sinó també per detectar partners estratègics i oportunitats de mercat”, ha assegurat el president de REBUILD, que reunirà prop de 10.000 assistents, més de 200 expositors i 280 ponents experts.

En la mateixa línia, la directora de REBUILD 2019, Gemma Traveria, ha volgut destacar com l’èxit de l’edició celebrada el 2018 els fa ser molt optimistes de cara a les previsions per a aquest any. “El 2018, REBUILD es va convertir en la trobada clau per als professionals del sector, tant a nivell nacional com internacional. Es van produir prop de 120 conferències impartides per prop de 300 experts que van llançar llum sobre les directrius que marcarien la resta de l’any “. A més, ha recordat l’impacte que té aquest tipus d’esdeveniments, com és el cas de l’anterior edició de REBUILD a Barcelona, ​​ja que “la seva celebració va ser molt positiva en contribuir a situar l’ocupació hotelera de la ciutat comtal per sobre del 80% , generant, a més, un impacte econòmic de més de 17 milions d’euros “.

Gemma Traveria ha fet també especial èmfasi en el potencial que aporta a l’esdeveniment seva celebració a Madrid. En aquest sentit, ha explicat que “REBUILD es va dissenyar des de l’inici per celebrar-se amb caràcter anual, alternant la seva seu entre Madrid i Barcelona. Les xifres generades en l’anterior edició, sumat a les particularitats que ofereix Madrid, ens fan estar segurs del seu èxit. Tenim molt present que Madrid és un centre neuràlgic a nivell empresarial, on es crea un de cada cinc empreses espanyoles; de fet, el 2018 més de 10 milions de persones van visitar la capital i, d’elles, més d’un milió ho va fer per negocis “, que afegeix també que” podem dir que REBUILD és més que un congrés. És la suma de moltes iniciatives per part d’un ampli nombre d’organitzacions, el que converteix aquest esdeveniment en un punt de trobada molt especial en posar en contacte a companyies per impulsar el sector en termes d’innovació i competitivitat “.

Focus en el “Smart Building”

La nova edició de REBUILD posarà el focus en el concepte Smart Building i s’articularà al voltant de sis eixos: eficiència energètica, disseny, sostenibilitat, tecnologia, offsite i innovació de materials. Per a això, comptarà amb la participació d’empreses com Aedas Homes, Baxi, Grohe, Neinor Homes, Roca, Technal, Finsa, RIB Spain, Strugal, Titan o Zennio, entre moltes altres.

Quant a l’espai expositiu -que ja supera el 85% d’ocupació- comptarà amb un showroom de 15.000 m2, dividit en diferents sectors com Cuines & Co, Terres i Superfícies, Outdoors, Studio Interiors, Planeta bany, Instal Pro, Eficiència Energètica , Home Closing, Construcció Digital i serveis.

Congrés Nacional d’Arquitectura Avançada i Construcció 4.0

A més, al costat del showroom, REBUILD 2019 celebrarà el Congrés Nacional d’Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 que “amb quatre auditoris simultanis, reunirà més de 280 experts nacionals i internacionals i oferirà una agenda especialitzada de continguts per a cada perfil professional assistent del món de la edificació “, ha indicat Ignasi Pérez, director d’aquest Congrés.

A més, amb l’objectiu d’aconseguir que els professionals assistents treguin el màxim partit d’aquest esdeveniment, l’agenda d’REBUILD està repleta d’actes paral·lels, tots ells amb la innovació com a nexe comú. Exemple d’això són els “Advanced Architecture Awards“, workshops especialitzats entre els quals es troben el ‘Construction Tech Startup Fòrum‘, per conèixer noves propostes disruptives de base tecnològica; o el ‘Talent Marketplace‘ per obrir la trobada al talent de joves universitaris. També compta amb molts esdeveniments de networking per facilitar el contacte i crear un entorn còmode per al “B2B”.

Finalment, cal destacar que REBUILD 2019 compta amb el suport institucional del Ministeri de Foment, la Comunitat de Madrid, i l’Ajuntament de Madrid; el Col·legi d’Arquitectes de Madrid (COAM), el Col·legi de Decoradors i Dissenyadors d’Interior de Madrid (CODDIM), el Col·legi d’Aparelladors de Madrid (COAATM), així com més de 90 organitzacions empresarials, universitats, associacions i col·legis professionals, centres tecnològics i les empreses més innovadores en la fabricació de materials i solucions per a l’edificació.

Articles relacionats