Carta del president

Carta de Pedro García, maig de 2022

Apreciats socis i sòcies, empreses protectores i entitats col·laborades,

Em dirigeixo a vosaltres per agrair-vos la confiança dipositada en mi a la passada assemblea de socis, on es va formalitzar el meu nomenament com a President. Treballaré juntament amb la resta de companys de la Junta Directiva per assolir els objectius marcats i continuar fent créixer ACTECIR.

Vull fer especial esment als dos anys que he estat com a President Electe amb Elias Martínez. Ha sigut un període que ha coincidit amb la pandèmia i que ens ha servit per accelerar el procés de digitalització de l’Associació.

Tenim molts projectes en marxa i nous reptes de cara al futur, que vull assolir juntament amb la valuosa ajuda de l’actual President Electe Gaspar Martín, la nova Junta Directiva i el Consell Assessor.

ACTECIR vol respondre a les necessitats del professional d’avui en dia. La reglamentació i la normativa tècnica actual estan en constant revisió cap a models més eficients i respectuosos amb el medi ambient i el projectista actual, necessita formació actualitzada i directa que  l’ajudi a interpretar els canvis legislatius.

  • Augmentarem les jornades i seminaris (tant online com presencials), complementant-los amb una oferta de cursos especialitzats en energies renovables, gasos refrigerants, clima, ventilació, estàndard Passivhaus i tecnologia BIM.
  • Farem més visible la nostra seu a Fira Barcelona, actualitzant l’oficina amb nous espais, amb un coffee break, una sala de formació i un corner perquè el soci pugui mantenir reunions o simplement tenir un espai disponible al centre de la ciutat.
  • Seguirem invertint recursos a les xarxes socials perquè considerem que són una eina molt útil per projectar l’associació.
  • Ampliarem l’oferta de documents tècnics a l’àrea web privada del soci, amb articles  d’ASHRAE i de l’Institut Internacional del Fred.
  • Enfortirem llaços amb universitats, centres de formació i gremis, amb la finalitat que els més joves, tinguin accés als recursos de l’associació oferint-los quotes molt avantatjoses.

 

Treballarem per contribuir en assolir l’objectiu de neutralitat climàtica de la Unió Europea, accelerant el desenvolupament en eficiència i les energies renovables. La descarbonització dels usos finals de l’energia és la propera frontera i des de les entitats col·laboradores d’ACTECIR ja existeixen solucions d’electrificació, hidrogen verd i l’ús directe de renovables.

Tenim moltes ganes de continuar treballant per millorar l’Associació. La Junta Directiva d’ACTECIR està representada per gent dinàmica, amb llocs d’alta responsabilitat a grans empreses del sector. Tots participem al dia a dia de l’associació amb l’ànim de divulgar coneixement i compartir experiències.

Us puc assegurar que m’esforçaré al màxim per estar a l’alçada del que aquesta associació mereix i per això sol·licito la vostra valuosa ajuda i col·laboració per a portar-ho a terme.

Pedro García
President ACTECIR
Maig 2022