Salvador Escoda i Ecotic impulsen el reciclatge entre els instal·ladors

Amb el reciclatge, tots guanyem

Salvador Escoda i Ecotic s’alien per a impulsar el reciclatge entre els instal·ladors

En el marc del programa Ecoinstaladores, totes dues entitats han acordat instal·lar punts de recollida selectiva de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) en les delegacions de Salvador Escoda, en els quals els instal·ladors podran dipositar els residus d’aparells d’aire condicionat de forma completament gratuïta.

Salvador Escoda, empresa de referència en el subministrament de productes per a instal·lacions de climatització, aigua, gas, energies renovables i aïllaments, i Fundació Ecotic, entitat dedicada al reciclatge de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE), han establert un acord de col·laboració per a impulsar el reciclatge dels residus d’aparells d’aire condicionat a través de les delegacions de Salvador Escoda en diversos punts del país.

En el marc del programa Ecoinstaladores impulsat per Ecotic, s’han instal·lat contenidors de recollida selectiva en els delegacions de Salvador Escoda a Badalona, Barberá del Vallès i Sant Boi de Llobregat (Catalunya), Sant Ferran d’Henares (Comunitat de Madrid), Paterna (Comunitat Valenciana), Sevilla, Màlaga i Jerez de la Frontera (Andalusia).

Pròximament s’aniran afegint nous punts de recollida Ecotic en la resta de delegacions Salvador Escoda, amb l’objectiu d’incrementar la xarxa de recollida a la disposició dels instal·ladors a nivell nacional.

Els instal·ladors podran lliurar sense cost els aparells complets d’aire condicionat (unitat interior i exterior), amb el que asseguraran el compliment de les seves obligacions quant a la correcta gestió ambiental dels residus establertes en el Reial decret 110/2015, i podran obtenir una compensació econòmica per la seva contribució a les bones pràctiques professionals i a la conservació del medi ambient.

L’adequat reciclatge dels aparells d’aire condicionat és un element clau per a la protecció ambiental. Això es deu a la presència d’elements com a gasos refrigerants que provoquen l’escalfament de l’atmosfera, altres gasos que degraden la capa d’ozó com el R-22 (prohibit des de l’any 2010) i que encara es troben en alguns aparells antics, o olis que contenen gasos fluorats.

No obstant això, i pesi a l’elevat potencial de contaminació, les xifres de recollida dels residus d’aquests aparells al nostre país disten dels nivells òptims desitjables, per la qual cosa l’adequada canalització dels residus a través dels professionals de la instal·lació i els distribuïdors és crucial per a incrementar les quantitats d’aparells correctament recuperats.

Maria Escoda, responsable de comunicació de Salvador Escoda, ha destacat “el compromís de la nostra empresa a continuar impulsant iniciatives que aportin un valor afegit als nostres clients instal·ladors, en aquest cas facilitant-los el reciclatge i el compliment de les seves obligacions a través de les nostres delegacions com a punts de lliurament dels residus”.

Per la seva part Andreu Vilà, director general de Ecotic, ha agraït “la implicació d’empreses de referència com Salvador Escoda que aposten per impulsar la cultura de la sostenibilitat entre els professionals, els qui són, sense lloc a dubte, actors estratègics pel seu accés privilegiat al residu”. En la seva opinió, aconseguir aquest compromís “és fonamental per a aconseguir incrementar els nivells de reciclatge dels aparells d’aire condicionat, i evitar l’enorme perjudici ambiental que una inadequada gestió pot ocasionar”.

Articles relacionats

40 Aniversari ACTECIR

ACTECIR, l’associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració, es complau anunciar la celebració d’un esdeveniment exclusiu, el seu

Llegir més »