5ª EDICIÓ DELS PREMIS 3 DIAMANTS

La villa Sa Ferradura, la Torre Glóries i la Casa de Cultura Blanca d’Anjou reben el títol de “Els edificis més eficients d’Espanya”

Madrid, 10 de maig de 2019.

Ahir va tenir lloc a Madrid, a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, la celebració de la 5ª Edició dels Premis 3 Diamants, una cita imprescindible en matèria energètica i d’eficiència que cada any organitza Mitsubishi Electric, aquest any en col·laboració amb grup Via, en reconeixement de les millors pràctiques del sector d’àmbit nacional en matèria d’eficiència energètica, disseny i màxima innovació incorporades pels professionals de la climatització en els seus projectes, en particular en les instal·lacions de climatització.

El Jurat constituït pels representants de les principals associacions i entitats vinculades al nostre sector de tot el territori estatal, i en el qual la nostra associació ACTECIR va estar degudament representada, en les seves deliberacions va tenir en compte: les millors pràctiques pel que fa a eficiència energètica, rendibilitat , innovació i reconeixement de la bona feina dels enginyers de les nostres especialitats.

Tal com es va informar en el seu dia, l’equip tècnic d’ACTECIR va estar compost pels Enginyers Pere Esquerra (líder del grup), Javier Perez, i Ramon Pons, sent aquest últim, en la seva qualitat de President d’ACTECIR en el període 1990-1993 , el nostre representant al jurat.

El Jurat, després de les deliberacions que van tenir lloc el 26 del passat mes de Març de 2019, va decidir i va determinar el lliurament de premis. El gran protagonista d’aquest any, entre els 42 projectes presentats, i que s’ha alçat amb el Premi 3 Diamants, amb una dotació de 20.000 euros per la seva excel·lent nivell d’eficiència, disseny i innovació, ha estat la vila “Sa Ferradura”, a Eivissa, d’AIA Instal·lacions Arquitectòniques.

En segon lloc, classificat com a finalista OR, amb una dotació de 10.000 euros, es troba la Torre Glòries, un dels edificis més emblemàtics de Barcelona anteriorment conegut com Torre Agbar, del grup Ingenibo; i seguida en tercera posició, com a finalista PLATA i 5.000 euros, la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de Tarragona, realitzat per Quadrifoli.

A més dels tres guanyadors, el concurs ha valorat la tasca de dos edificis, reconeguts amb el quart i cinquè lloc respectivament: l’Edifici NZEB Mendillorri de Navarra, a mans d’Naven Enginyers, i l’Habitatge Unifamiliar Son Vida a Mallorca, realitzat per projectes Illes.

Entre els més de 250 assistents, es trobaven Atsushi Kayamoto, Managing Director Head of Spain & Portugal, The Bank of Mitsubishi UFJ, Makoto Hattori, President de Mitsubishi Corporation Espanya; Masami Kusano, President de Mitsubishi Electric Europe Sucursal Espanya i Portugal, i el director general de Mitsubishi Electric Living Environment System, Pedro Ruiz.

Durant la seva intervenció, el Sr. Ruiz va afirmar: “La Responsabilitat Social Corporativa forma part de l’ADN de Mitsubishi Electric com també forma part del nostre ADN la innovació en el desenvolupament de producte amb l’objectiu fonamental de màxima eficiència i estalvi energètic. Els premis 3 Diamants sorgeixen com a resultat de la combinació de tots dos valors: RSC i innovació. En Mitsubishi Electric som molt ambiciosos pel que fa a eficàcia energètica es refereix, i per això volem reconèixer la tasca que duen a terme els professionals del sector de la climatització a l’hora de dissenyar projectes de refrigeració, climatització i aire condicionat a la màxima eficiència i sostenibilitat “.

El sector de la Climatització és una de les àrees de major potencial d’estalvi energètic del país

El nou pla energètic de la Comissió Europea que marca com a objectiu créixer un 40% en els nivells d’eficiència energètica en 2030. De fet, l’aposta de Brussel·les implica també augmentar els esforços en la modernització dels edificis, que representen el 40% del consum total d’energia a Europa. A Espanya destaca la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, posada sobre la taula i que haurà d’anar de la mà d’aquesta nova normativa comunitària.

En aquest context, és vital la promoció de l’eficiència energètica en aquest sector, i és per això que l’objectiu específic d’aquest concurs és impulsar i reconèixer la feina dels professionals en la seva tasca en el disseny, redacció i especificació de projectes de refrigeració , climatització, aire condicionat i producció d’ACS a Espanya que afavoreixin l’estalvi energètic, un desenvolupament sostenible, la reducció de l’impacte mediambiental en els seus projectes i totes aquelles inversions dirigides a una disminució dels costos energètics.

Articles relacionats