Informe de resultats C&R 2019

Climatització i Refrigeració 2019 (C&R) ha celebrat una de les seves millors i més completes edicions, confirmant totes les previsions de creixement i la seva capacitat de convocatòria professional.

Coincidint amb el bon moment del sector i el progressiu dinamisme del mercat, Climatització i Refrigeració 2019 (C&R) ha celebrat una de les seves millors i més completes edicions, confirmant totes les previsions de creixement i la seva capacitat de convocatòria professional.

I és que aquest gran esdeveniment internacional dels sectors d’aire condicionat, calefacció, ventilació, fred industrial i comercial, organitzat per IFEMA, els passats 26 de febrer a l’1 de març, ha congregat més oferta i novetats que mai a través de la participació de 374 expositors directes i 29.703 m2 d’exposició que han significat increments del 3% i del 22,6%, respectivament. Una àmplia representació sectorial que igualment s’ha vist corresposta amb un nou rècord de visitants al Saló que ha registrat l’assistència de 54.781 professionals de 88 països, un 9,7% més que el 2017.

Els resultats també destaquen el creixent pes de la visita internacional, que s’han incrementat en un 20,7%, respecte a 2017, i que ha representat el 11% de l’assistència a aquesta edició. Per països, els que major nombre de professionals han aportat han estat Portugal, Itàlia, Xina, França, Alemanya i el Marroc.

Pel que fa als visitants nacionals, després de Madrid, que ha representat el 33%, ha estat especialment rellevant l’assistència de professionals de totes les CCAA, que en aquesta ocasió ha significat el 56%, amb més presència dels visitants de Andalusia, Catalunya i València, en aquest ordre.

Atenent al perfil professional, els resultats mostren una elevada qualificació, com revela la important presència de representants d’empreses instal·ladores, 23,5%; professionals de manteniment i serveis tècnics, un 15,8%; enginyeries, un 11,4%, així com empreses d’arquitectura, constructores i promotores immobiliàries, amb el 9,9%.

 Gran èxit d’assistència en FÒRUM C&R i Tallers

Com en cada edició, el programa de Jornades Tècniques, FÒRUM C&R va congregar a nombrosos professionals al voltant d’un escenari d’anàlisi i debat de temes de gran actualitat, com que van abordar les 4 sessions plenàries sobre “La realitat dels Edificis de Consum d’Energia gairebé Nul “; “Aspectes rellevants al voltant dels refrigerants”; “Actualització del RITE pels reglaments de Ecodisseny i per les exigències del CTE”, i “Reptes i Oportunitats del sector de la Climatització i la Refrigeració”, als quals es van sumar més de 60 ponències sobre Normativa i Certificació; Evolució tecnològica; sistemes; refrigerants; Qualitat de l’Aire; Aplicacions amb Energia Renovable; Instal·lacions Combinades de Refrigeració i Climatització, i Casos d’Èxit d’Instal·lacions.

Amb gran èxit de convocatòria també es van desenvolupar el Taller TAC i el Taller de Refrigeració, activitats orientades a promoure les millors pràctiques en l’àmbit de la instal·lació, organitzats respectivament agremia i AEFYT, aquest últim en col·laboració amb Centre de Formació en Tecnologies del Fred i la Climatització de Moratalaz.

A més, la Galeria d’Innovació de C & R va destacar, en aquesta ocasió, 18 equips i solucions d’avantguarda, que van oferir un interessant panorama de les línies d’investigació i avanç en què treballen les empreses del sector, amb especial accent en el desenvolupament tecnològic, l’optimització i el control de les instal·lacions, el disseny dels equips, els nous refrigerants, així com els temes de confort, la reducció de la despesa energètica i la cura del medi ambient.

La totalitat de la quota d’inscripció aportada per les empreses participants a la Galeria d’Innovació s’ha destinat a les ONGD’S CREU ROJA ESPANYOLA i l’Associació METGES SENSE FRONTERES Espanya.

C&R 2019 es va celebrar en coincidència amb GENERA, Fira Internacional d’Energia i Medi Ambient; TECNOVA PISCINES, Fira de tecnologia i Innovació per a la Piscina, i SIGA, Fira de Solucions Innovadores per a la gestió de l’Aigua, un conjunt de salons especialment orientats a l’ampli col·lectiu de professionals amb interès en la innovació tecnològica, l’eficiència energètica i el medi ambient .

 FES CLICK PER VEURE MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA NOTÍCIA

Articles relacionats