Junkers col·labora amb els Mossos d’Esquadra i FEGICAT

La companyia ha treballat amb el cos de seguretat i la Federació Catalana d’Empreses Instal·ladores en una campanya de conscienciació sobre el frau dels instal·ladors falsos.

Madrid, 08 de febrer de 2019

La seguretat a les llars és una cosa primordial, cosa per la qual els cossos de seguretat de l’estat han de vetllar, amb ajuda de professionals de cada sector. En aquest cas, davant la creixent pràctica il·legal dels falsos inspectors de gas, la marca Junkers, pertanyent a la divisió Bosch Termotècnia del Grup Bosch, ha col·laborat de manera conjunta amb els Mossos d’Esquadra i la Federació Catalana d’Empreses Instal·ladores (FEGICAT ) en una campanya de conscienciació sobre aquest tipus de frau que afecta part de la població.

La campanya està principalment dirigida a conscienciar als col·lectius més vulnerables de la societat, com la tercera edat, que sol ser l’objectiu d’aquest tipus d’aquest tipus d’estafes. Per a això, s’ha presentat una sèrie de consells que els permet detectar irregularitats en una inspecció i conèixer el veritable procés en les inspeccions obligatòries per llei:

o No s’ha d’obrir la porta si no s’havia concertat una cita prèvia, ja que cap inspector de gas s’ha de presentar sense haver concertat una visita.
o La inspecció obligatòria és cada 5 anys i, abans que acudeixin a la llar, sempre arribarà una notificació de la companyia del gas per informar de la cita.
o És possible contactar amb una empresa instal·ladora habilitada per tancar la cita o, si no, la companyia del gas assignarà un.
o No s’ha de pagar res en el moment. La factura de la revisió obligatòria vindrà inclosa en la propera factura del gas.
o En cas de dubte, contacteu sempre amb els Mossos o amb un instal·lador de confiança.

Amb aquesta sèrie de consells, la iniciativa pretén reduir el nombre de denúncies per estafes relacionades amb les inspeccions obligatòries del gas a l’interior dels habitatges, que el passat any que, segons dades dels mateixos Mossos d’Esquadra, va patir un repunt en 2018.

Com a expert en el sector, Junkers destaca la importància del manteniment de l’aparell de gas a l’hora d’optimitzar el rendiment i el funcionament de les solucions de gas, que s’han de deixar sempre en mans de professionals dels Serveis Tècnics oficinals, que puguin aportar la seguretat i confiança necessària perquè tots els processos es duguin a terme de la millor manera possible, evitant males pràctiques o problemes amb les revisions.

Articles relacionats