Rittal presenta el seu nou sistema d’armaris acoblables VX25

Després d’un període de desenvolupament de cinc anys, Rittal va presentar a la Fira de Hannover 2018 el seu nou sistema d’armaris acoblables VX25. Rittal promet un clar salt innovador

Després d’un període de desenvolupament de cinc anys, Rittal va presentar a la Fira de Hannover 2018 el seu nou sistema d’armaris acoblables VX25. Es tracta del primer sistema d’armari de distribució desenvolupat totalment en línia amb les exigències d’una major productivitat en la fabricació d’armaris per a quadres elèctrics i de les cadenes de creació de valor de la Indústria 4.0. Seguint el lema “System Perfection.”, Rittal promet un clar salt innovador, fet possible gràcies a uns amplis coneixements empírics i a un diàleg intensiu amb els clients. L’VX25 ofereix una qualitat i una consistència màximes de les dades, una reducció de la complexitat, estalvi de temps i seguretat en el muntatge. Més de 25 patents registrades acrediten aquest alt grau d’innovació.

Com es pot millorar encara més el millor? Aquesta és la pregunta que es va plantejar Rittal al començament del desenvolupament del nou sistema d’armari de distribució. “El mercat necessita un armari de distribució que escurci els temps de procés en l’enginyeria i el muntatge, que redueixi la complexitat i s’integri com a component amb ple valor a la megatendencia de la digitalització”, comenta el Dr. Thomas Steffen, director de investigació i Desenvolupament en Rittal. I continua: “El nou armari ensamblable de Rittal s’ha convertit en apte al 100% per a la Indústria 4.0. Únicament la combinació d’armari de distribució real i el seu prototip virtual permetrà satisfer en el futur tots els requisits de la digitalització, des de la configuració en línia i l’enginyeria, fins l’automatització, la logística i el manteniment, passant pel muntatge “.

El diàleg intensiu amb els seus clients ha exercit per Rittal un paper decisiu durant el desenvolupament del nou sistema d’armaris acoblables. Els investigadors han documentat per escrit, en forma d’imatges i vídeos mitjançant un estudi d’ampli abast, fundat científicament, l’activitat diària dels fabricants d’armaris per a quadres elèctrics en deu companyies alemanyes, vuit companyies nord-americanes i sis companyies xineses, entre elles empreses petites, mitjanes i grans. “Aquesta anàlisi dels usuaris ens ha obert els ulls. En alguns casos detectem en els clients problemes dels que ells no s’havien adonat d’aquesta manera “, explica el Dr. Thomas Steffen. Aquest estudi va cristal·litzar en 150 requisits concrets recollits sistemàticament a complir pel nou armari de distribució, que va proporcionar als desenvolupadors i Product Managers una base sòlida per a la tasca de desenvolupament en si. Rittal els va completar amb els coneixements adquirits a través del consell assessor de clients, així mateix integrat en el procés. En el transcurs del desenvolupament posterior Rittal no va renunciar ni a un sol dels punts més importants.

Resultat: Beneficis per al client en estat pur!

El resultat d’aquest desenvolupament és el nou sistema d’armaris acoblables VX25. El nom VX25 ja expressa les virtuts de l’armari i és sinònim de la diversitat de possibilitats, el compliment de múltiples exigències dels clients i d’una perfecta simetria, gràcies a una retícula de 25mm utilitzada consistentment en tots els components del programa. “La novetat és que mai abans s’havia desenvolupat de forma tan conseqüent i sistemàtica un sistema d’armari de distribució per aportar els màxims avantatges al client. El VX25 està en sintonia amb les idees i formes d’actuar del fabricant d’armaris per a quadres elèctrics: en funcions i processos “, com assenyala el Dr. Steffen.

El benefici per al client al llarg de la cadena de creació de valor completa de la fabricació d’armaris per a quadres elèctrics es pot resumir en tres punts fonamentals: una qualitat i una consistència màximes de les dades, una complexitat reduïda, així com estalvi de temps i seguretat en el muntatge.

L’alt grau d’innovació queda patent

El nou desenvolupament del perfil del bastidor constitueix el nucli d’aquesta innovació. El perfil determina l’espai per al muntatge, l’eficiència de l’enginyeria i el muntatge, les possibilitats d’ampliació, la solidesa i, amb això, la seguretat i flexibilitat en el taller del client. En el nou VX25 s’han aconseguit conservar totes les característiques importants i consolidades en el mercat de l’antic sistema d’armaris acoblables TS 8, conegut mundialment, i ampliar perceptiblement amb un gran nombre de noves funcions i beneficis per al client. Més de 25 patents registrades acrediten l’alt grau d’innovació del VX25.

Producció: màxima qualitat

“System Perfection” significa en última instància, també per a Rittal, una producció que s’ajusta als estàndards de l’alta tecnologia. Per tal de poder fabricar el nou perfil del bastidor del VX25, Rittal ha invertit en unes noves instal·lacions de producció molt modernes. Unes noves instal·lacions de perfilat i producció en sèrie completament automàtiques, amb un total de 31 robots de soldadura i manipulat, asseguren una qualitat màxima pel que fa a precisió i solidesa. Això es tradueix en: El perfil del bastidor del VX25, que presenta consistentment una retícula de 25mm, és notablement més sòlid que el seu predecessor TS 8 pel mateix pes.

Articles relacionats