Al 2017 Barcelona es va convertir en la ciutat del món amb més congressos

Barcelona ara és al capdavant i Fira de Barcelona hi juga un paper clau. Tradicionalment, París i Viena han estat les capitals europees, i mundials, receptores dels congressos professionals, mèdics, científics, tècnics.

El 2017 Barcelona es va convertir en la ciutat del món amb més congressos (195), però no vol dir necessàriament en nombre de congressistes. Segons els criteris de l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA, per les seves sigles en anglès), en aquest rànquing només hi figuren els congressos “itinerants”, és a dir, els que no tenen arrelament a una sola ciutat o equipament firal. Dit d’una altra manera: ni el Mobile World Congress, la reunió més important del món de la tecnologia mòbil amb més de 107.000 participants, ni algunes de les reunions corporatives de caire tecnològic que se celebren cada any a Fira de Barcelona entren al llistat.

Congressos molt importants

Durant el 2017, Fira de Barcelona va acollir, entre altres, els congressos europeus de Cardiologia amb 30.000 professionals, Gastroenterologia, ICHNO (càncer de coll i cap), SEBBN (bioquímica i biologia molecular), ESMRMB (Ressonància magnètica) o EBA (cremats). En l’àmbit tecnològic van destacar les convencions SAP, Atlassian o VM World, així com World Routes, de trànsit aeri, i la reunió anual de la INTA que agrupa empreses en defensa de la marca dels seus productes.

Grans esdeveniments tecnològics i mèdics

Al llarg del 2018, els recintes de Fira també són seu de grans esdeveniments congressuals, sobretot tecnològics i mèdics, com els de les companyies Cisco, VM Ware, SAP i Atlassian, així com el Congrés Mundial d’Oftalmologia (WOC), les trobades de les associacions europees d’Ortopèdia i Traumatologia (EFORT), de Ritme Cardíac (EHRA) i de Vesícules Extracel·lulars (ISEV), entre d’altres.

USA al capdavant

En el rànquing de l’ICCA corresponent a 2017, la classificació de congressos per països l’encapçala Estats Units amb 941 reunions, seguits d’Alemanya (682) i Regne Unit (592). Espanya ocupa la quarta posició amb 564 esdeveniments, pujant des de la cinquena plaça de 2016 quan va acollir 533 congressos.

Font: Fira de Barcelona

Articles relacionats

40 Aniversari ACTECIR

ACTECIR, l’associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració, es complau anunciar la celebració d’un esdeveniment exclusiu, el seu

Llegir més »