BAXI presenta la caldera doméstica a base de hidrógeno

La innovadora caldera ofereix una solució a la descarbonització de la calefacció

Madrid, 3 de juny de 2019.- La primera caldera domèstica a força d’hidrogen del món s’ha posat en funcionament en una situació real en Rozenburg, Països Baixos, el passat 25 de juny. La caldera ha estat desenvolupada per BDR Thermea Group, grup líder en solucions intel·ligents de confort tèrmic en el qual BAXI és una de les marques més rellevants, la missió és desenvolupar i produir solucions de calefacció i aigua calenta pràcticament sense emissions de diòxid de carboni ( CO2). Aquesta innovadora caldera utilitza hidrogen pur que ha estat produït per energia eòlica o solar sense alliberar CO2.

Ha estat la primera vegada en què s’ha aplicat en una situació de vida real l’ús d’hidrogen pur per alimentar una caldera de condensació d’alta eficiència per escalfar el sistema de calefacció central d’un edifici residencial. La caldera ha estat desenvolupada pel centre de competència de Recerca i Desenvolupament (R & D) de BDR Thermea Group. Després del primer pilot als Països Baixos, que està sent dut a terme per la filial holandesa del Grup, s’està realitzant una prova de camp a major escala al Regne Unit. L’objectiu és explorar noves oportunitats per a projectes en altres països europeus com a part del desenvolupament més ampli i paneuropeu d’aquesta tecnologia.

 

Ferm compromís amb la sostenibilitat

Jordi Mestres, CEO de BDR Thermea i BAXI a Espanya i Portugal, valora molt positivament aquest avanç i confirma que “El desenvolupament d’una caldera d’hidrogen és part de les solucions de BDR Thermea Group per a la descarbonització de la calefacció. Actualment ja oferim una gamma de tecnologies, com calderes de gas d’alta eficiència, bombes de calor, i ara també calderes d’hidrogen i piles de combustible (fuel-cell), però l’hidrogen produït de manera sostenible és un important portador d’energia potencialment molt interessant per al futur ”

Segons Mestres, “l’energia de gas (hidrogen) és una tecnologia inevitable i necessària si volem emmagatzemar energia generada de manera sostenible durant un període de temps més llarg, ja que l’energia eòlica i solar abundant no sempre està disponible immediatament en els moments de més necessitat, com a l’hivern. amb la nova caldera d’hidrogen, juntament amb els nostres dispositius de piles de combustible, estem fermament compromesos a contribuir que l’entorn sigui més sostenible “.

 

Explorant més pilots

“El principi de funcionament de la caldera d’hidrogen és el mateix que el d’una caldera que funciona amb gas natural”, diu Peter Snel, director de tecnologia de BDR Thermea Group. “En el futur, podrem intercanviar calderes de gas convencionals per calderes d’hidrogen de forma similar, sempre que el subministrament d’hidrogen estigui disponible a través de les canonades de gas natural. És per això que la cooperació amb els operadors de xarxa és de crucial importància per a BDR Thermea Group. A més del programa pilot en Rozenburg, també participarem en un projecte de demostració a gran escala al Regne Unit. Més de 400 calderes d’hidrogen s’instal·laran en els propers dos anys.

“Ens agradaria convidar a altres operadors de xarxes i propietaris d’edificis a Europa a col·laborar també en proves de camp. D’aquesta manera, s’accelerarà el desenvolupament d’un subministrament de calor lliure de CO2 i, conseqüentment, impulsarà la producció d’hidrogen sostenible i verd utilitzant energia eòlica i solar “, conclou Snel.

 

Pilot en Rozenburg (Països Baixos)

El projecte holandès a Rozenburg és una iniciativa conjunta amb l’operador de xarxa Stedin, el municipi de Rotterdam i la cooperativa d’habitatge Ressort Wonen. Està previst que la caldera d’hidrogen s’instal·li en una sala de calderes juntament amb una caldera de gas natural convencional existent que garantirà que els residents tinguin prou calor i aigua calenta en tot moment. Stedin utilitzeu una canonada regular existent per subministrar hidrogen, el que demostra que la xarxa de gas existent és adequada per transportar hidrogen. En aquest projecte, Stedin i els seus socis estan considerant la totalitat de la cadena del futur: la producció, distribució i conversió d’hidrogen, amb l’objectiu final de proporcionar confort amb zero carboni.

 

Per a més informació:

Montse Castellana – mcastellana@tinkle.es – 679.98.33.10

Articles relacionats

Fira EFINTEC 2024

EFINTEC és la fira de referència del sector de la instal·lació i l’energia Reuneix 8.000 professionals, majoritàriament instal·ladors, però també

Llegir més »